Hoppa till sidans innehåll

Reportage från serietävlingen i Rättvik!

05 JUN 2012 00:23
Här kommer ett reportage från serietävlingen i Rättvik skriven av lagledaren Conny Åslund!
  • Uppdaterad: 25 JUN 2015 23:14

Ja då har vi avverkat 2st serietävlingar. Lite sen med reportage från det är man men bättre sent än aldrig som man säger.
Ingen fungerande kamera till första tävlingen i rättvik så det blir bara skriftligt därifrån.


Det började inte så bra till Rättviks tävling, Erik skadad och Magnus sjuk, sen har ju Rasmus ”Bubba” Andersson dragits med nåt långdraget virus så han kände sig helt off till den här säsongen och kommer inte att va med.
Som tur är ställer junioren Daniel Nyman upp och kör för serielaget i år. Han är ett riktigt tillskott och ska bli kul att följa det här året. Grabben har nyligen klättrat upp till 125cc, så får han öva lite då kommer det att gå riktigt fort snart.(han åker inte sakta nu heller)
Då va vi 4st, behövde 2 gubbar till. Hygglige Anton Tapper åker med och mannen hela dan Bosse Karlsson. Så då vart vi fullt manskap trots allt och kunde ge oss i kast med åkandet.
Han däruppe som styr vädret hade nog somnat med kran öppen på natten, för dä va kladdigt på söndagen.
Det är nya regler för i år. Man kör 3st kvalheat med 2 man från varje lag i varje kval x 12 lag = 24 man på grind. Sen räknar man ihop poängen för varje förare. Och efter alla kval så går dom 6 bästa lagen till A-final och dom andra 6 till B-final.
Anton och Bosse körde kval 1. Anton blev 18:e och Bosse 22:a
Kval 2 tog Eddie och Robban hand om result = 14 resp 15:e plats
Sista kvalet satte jag Jonas och Daniel i. Fanns en liten tanke med det för, Daniel åker 125 och det kan gå lite tyngre för en sån när det är kladdigt, men när dom första 2 heaten va körda så tänkte jag att det värsta skulle va borta. Nu vet jag inte om skillnaden va så stor men vi provade i alla fall.
Jonas körde till sig en 8:e plats och Daniel blev 20:e man I sin första start med serielaget.
Jag misstänker att grabben va lite nervös för det skulle ja ha varit, i vilket fall så gjorde han det bra.
När poängen va ihopräknad så hamnade vi på 10:e plats och med det så blev det start i B-final.
I finalen sen så kör man med 5st gubbar, det innebär att en man måste stå över varje gång.
För GMS del så vart det enkelt. Bosse hade fått nog, han va nöjd med att ha kört ett kval, och jag förstår honom, banan va inte riktigt i det skick som vi glada motionärer kanske vill ha det, men jag säger bara det, TACK BOSSE för att du åkte ända upp till Rättvik och körde ett kvalheat åt oss och fixade lite poäng till laget, snacka om att ställa upp, fler sådana människor och det skulle va gött & leva.
Nu var det 30 man på grind, lite mer folk och trängas med + längre åktid. 20 min + 2 varv.
Kvalen = 15 min + 2 varv. Ursäkta ni övriga men kondisen i laget den har Daniel och Jonas, ni andra får nog klämma i er en extra ryssfemma om ni ska ge en interviu efteråt.
Första finalheatet blev så här.
5:a Jonas
12:a Eddie
16:e Robban
25:e Daniel
26:e Anton

Final 2
8:a Jonas
13:e Eddie
20:e Daniel
23:e Anton
24:e Robban

Jonas låg 3:a från början, sen krånglade glasögonen så att han fick åka utan några varv innan han fick nya efter ett stopp i bandepån. Han halkade ner till 13:e ungefär men körde upp sig till en 8:e plats till slut. Anton och Eddie hade också lite strul och Robban fick punka. Daniel va den som bara ångade på utan kullkörningar eller nåt.= Skitbra. För att va första gången, nervös och allt så är det rutinerat att åka runt som han gör utan krångel. Bra gjort Daniel.

Gms slutade på 10:e plats i Rättvik. Folkare och Tierp va dom lag som kom efter oss.

Jag tycker att vi har det ganska kul ändå trots vädrets makter.
Lite kul är det att va mä och få träffa mekanikerna också, Jonas farsa Mats och i normala fall Bosse som servar sonen Magnus. Sen ska vi inte glömma Janne ”08” Dahlstedt som är välanlitad som speaker på dom flesta tävlingar i distriktet, han är en liten färgklick i det hela.
Jaa de va Rättvik det, nästa tävling blir Alfta, hörs då.

Lagledarn.

Besök oss på Facebook

480px-Facebook_icon_2013.svg

 

Sponsorer:

BRA Bygg & Tak

Rivtjänst.se

JK Forest Grangärde AB

 

Postadress:
Grängesbergs MS - Motorcykel och Snöskoter
Lindvägen 26
77230 Grängesberg

Kontakt:
Tel: 024020472
E-post: This is a mailto link

Se all info